tiistai 2. lokakuuta 2018

Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien liikkumiskyselyn välituloksia

Hämeenlinnanväylän ja Vihdintien linjastosuunnitelman liikkumiskysely on ollut aktiivisena viikon. Kyselyä on mainostettu HSL:n nettisivuilla ja sosiaalisen median kanavissa. Lisäksi olemme ottaneet yhteyttä suunnittelualueella toimiviin asukasyhdistyksiin sekä lukioihin, ammattikouluihin ja ammattikorkeakouluihin.

Vastausaikaa on jäljellä 21.10 saakka, joten vielä ehtii hyvin vastaamaan!

Tällä hetkellä kyselyvastauksia on kertynyt lähes 2100 kappaletta, joten jo tässä vaiheessa voimme tarkastella, millaisia alustavia tuloksia aineistosta saadaan.

Liikkumiskyselyn alussa vastaajia pyydettiin merkitsemään karttapohjalle kotinsa sijainti. Tämän perusteella on mahdollista tarkastella, miltä alueilta liikkumiskyselyyn on vastattu. Alueellisesti kyselyvastauksia on tullut jo tähän mennessä hyvin koko suunnittelualueelta. Vastauksia on saatu jonkin verran myös Pohjois- ja Itä-Helsingistä, Etelä-Espoosta ja Itä-Vantaalta.

Vastaajien kotien sijainti suunnittelualueella

Kyselyyn vastanneista noin puolet käyttää joukkoliikennettä päivittäin. Linjastosuunnitelman tavoitteena on parantaa alueiden joukkoliikennepalveluja, minkä vuoksi kyselyssä haluttiin selvittää, miten joukkoliikennettä suunnittelualueella tulisi kehittää. Tämän hetkisten tulosten perusteella asukkaat toivovat nykyistä tiheämpiä vuorovälejä ja toimivampia vaihtoyhteyksiä. Joukkoliikenteen nopeuden kehittämistä pidetään myös tärkeänä.

Joukkoliikenteen käyttö suunnittelualueella

Suunnittelualueen joukkoliikenteen kehitystarpeet

Liikkumiskyselyyn voit vastata sunnuntaihin 21.10. asti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.